ISISPHARMA & HOMEOSTAZIA PIELII, O MOSTENIRE LOCALA.

ISISPHARMA, localizata in Lyon, face parte din mostenirea unui doctor faimos din departamentul Rhône in secolul al XIX-lea, unde acest om de stiinta a descris echilibrul dinamic fundamental; si a unui medic american la Scoala Medicala din Harvard, care a dat numele principiului homeostatic in 1932.

COMITETUL STIINTIFIC SI PARTENERI

Este cunoscut faptul ca multi factori (varsta, cicatrici, boli…) provoaca o rigiditate dermei, care duce la o degradare a barierei functionale si altereaza homeostazia pielii.
ISISPHARMA a initiat o colaborare inovativa cu laboratoarele CNRS din cadrul Universitatii Claude Bernard University din LYON. Studiem rolul unui receptor in restaurarea homeostaziei pielii si a functiei de bariera, incercand sa anulam efectul daunator al rigiditatii pielii.
Prin elucidarea mecanismului de actiune al acestui receptor, deschidem o noua speranta pentru a deschide o noua cale de imbunatatire a homeostaziei pielii. Datorita acestui parteneriat, promovam cunostintele despre piele si mecanismele sale homeostatice si dezvoltam noi tratamente inovatoare.